Gå til hovedindhold

FAQ

Få svar på de spørgsmål som studievejlederen på SOSU oftest får

23. mar. 2023
  • Læs op

Indhold

    Adgangskravet er bestået dansk og matematik fra minimum 9. klasse. Derudover er kravet for elever direkte fra grundskolen en samlet bestået 9. klasse samt en uddannelsesparathedsvurdering.

    GF1 er grundforløbets 1. del, som er starten på en erhvervsuddannelse for dig, som vil i gang med en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse. GF1 hjælper dig med at afklare dit valg af erhvervsuddannelse. Du kan prøve kræfter med forskellige fag og skal først beslutte dig for en bestemt uddannelse i slutningen af forløbet. På GF1 får du får en grundlæggende og bred erhvervsfaglig viden.

    Når man er færdiguddannet som Social- og sundhedsassistent, har man mulighed for at læse direkte videre til både sygeplejerske, farmakonom, pædagog og socialrådgiver. Ud over dette er der også mulighed for at læse videre til andre uddannelser som fx ergoterapeut, tandplejer, bioanalytiker, radiograf m.m. Dette kan dog kræve særlige suppleringsfag, som læses ud over Social- og sundhedsassistentuddannelsen. Se alle videreuddannelsesmuligheder på adgangskortet på UddannelsesGuiden.  

    Social- og sundhedshjælpere kan arbejde i plejesektoren; altså plejecentre og i hjemmeplejen. Derudover kan man som Social- og sundhedsassistent arbejde på et sygehus og i psykiatrien. Det er også inden for disse områder, man kan komme i praktik, mens man er Social- og sundhedsassistent elev.


    Social- og sundhedshjælpere arbejder primært i plejesektoren – dvs. på plejecentre og i hjemmeplejen.

    Social- og Sundhedsskolen i Horsens har fået helt ny skole. Det er den flotteste bygning med de bedste undervisningslokaler og studiemiljøer. Derudover har vi spændende faglokaler, som er placeret i underetagen, så du kan kigge ind og se spændende praksisnær undervisning, når du går forbi på Konsul Jensens Gade 26, 8700 Horsens.

    Uddannelsesvejlederen på grundforløbet hedder Stinne Høy Sørensen og kan kontaktes på sth@sosufvh.dk eller tlf: 40242203

    Den pædagogiske assistent uddannelse tager i alt 3 år 1 mdr. og 2 uger, hvis man starter på grundforløb 1 efter endt 9 eller 10 klasse. Her er det første år grundforløb 1 + 2, som er teoretiske forløb med udelukkende skolegang. Derefter følger et hovedforløb på 2 år 1 mdr. og 2 uger, hvor der er vekselvirkning mellem teoriforløb på skole og praktik i børnehave, vuggestue, SFO m.m.

    EUX-velfærd er en erhvervsuddannelse som Social- og sundhedsassistent kombineret med fag på gymnasieniveau. Det betyder, at man får samme sundhedsfaglige uddannelse som ved en EUD Social- og sundhedsassistent uddannelse, men man kobler gymnasiale fag på, som ikke findes på en EUD Social- og sundhedsassistent uddannelse.


    EUX-fagene man får med en EUX-velfærd er:


    Dansk A

    Matematik B

    Engelsk B

    Samfundsfag B

    Kemi B

    Kommunikation/it C

    Biologi C

    Fysik C

    Psykologi C

    Valgfag

    Ja, på hovedforløbene er man ansat af kommunen og får elevløn. Der er man både på skoleperioder og i praktikperioder, og man får løn hele vejen igennem sit hovedforløb, uanset om man er på skole eller i praktik.

    Grundforløbene derimod er SU berettigede, hvis man er fyldt 18 år. 

    Ja, det er muligt at komme i praktik i udlandet både på Social- og sundhedsassistent og pædagogisk assistentuddannelsen. Derudover er der årlige studieture.