Gå til hovedindhold

FAQ

Hvilke spørgsmål besvarer studievejlederen på Tørring Gymnasium oftest? Se spørgsmålene herunder og se om du kender svaret.

28. mar. 2023
  • Læs op

Indhold

    I grundforløbet har alle 1.g-klasser de samme fag og antal timer. De har dansk, matematik, engelsk, samfundsfag, billedkunst eller musik, tysk, spansk eller fransk, og så har de NV og AP. NV står for ‘naturvidenskabeligt grundforløb’ og det er et antal lektioner som introducerer dig til de naturvidenskabelige fag; biologi, kemi, fysik og naturgeografi. NV afsluttes med en mundtlig prøve i oktober. AP står for ‘almen sprogforståelse’ og er en introduktion til de sproglige fag, heriblandt latin. AP afsluttes med en skriftlig prøve i oktober.

    I løbet af de første måneder på gymnasiet bliver du vejledt af dine lærere og studievejledere, som sørger for at du får den information du har brug for, så du bliver klar til at vælge studieretning. Du skal vælge din studieretning i løbet af oktober måned. Du skal først vælge valgfag i midten af 2.g. Hvis du allerede nu er nysgerrig på det med studieretninger og valgfag, kan du gå ind på “Studieretningsvælgeren” på vores hjemmeside, under ‘Uddannelse’.

    Ja, på skolen er der flere elevudvalg, fx festudvalget og elevrådet. Elevrådet har elevrepræsentanter i flere af gymnasiets udvalg, hvor de deltager aktivt. Som elev har du indflydelse på dit og dine kammeraters skoleliv, og på Tørring Gymnasium er der ikke langt fra tanke til handling.

    Ja, hver onsdag fra klokken 10-12 er der det, vi kalder, et flexmodul. Her er den almindelige undervisning udskiftet med forskellige aktiviteter, som du, som elev, selv er medbestemmende på. Du kan fx deltage i lektieværksted i matematik, du kan mødes med en lærer, eller du kan mødes med kammerater og lave lektier og afleveringer. Du kan også fokusere på sociale aktiviteter i stedet, og fx deltage i ultimate-træning, få dig et kørekort til musikfaciliteterne, eller være med i en strikkeklub.

    I 1.g kommer eleverne på to ture med overnatning. Den første er introturen i grundforløbet, og den anden er opstartsturen i starten af studieretningsforløbet. Begge ture handler om at styrke det sociale fællesskab i og på tværs af klasserne. Alle klasser er desuden tilknyttet et lærerteam som arbejder sammen om at få fagligheden og fællesskabet i klassen til at arbejde sammen i hverdagen. Fællesskabet på tværs af klasser og årgange et vigtigt særkende ved Tørring Gymnasium, og det skyldes især vores elever der påtager sig et stort ansvar for at få forskellige aktiviteter og udvalg op at stå. Vi har fx altid en lang liste med 2.- og 3.g-elever der ønsker at være tutorer for 1.g’erne, og den årlige TAG-musikfestival er udelukkende arrangeret af elever.

    Ja. Hvert andet år laver gymnasiet en større opsætning hvor en stor del af gymnasiets elever deltager. Det kan være på scenen som musiker, solist eller skuespiller, eller det kan være bag scenen, som crew, sminkør eller rekvisitør. Vi har altid mange elever, der har lyst til at være med på den ene eller anden måde. Er du til sport, er der hvert år turneringer i fodbold, ultimate og håndbold, som du kan deltage i. Alt foregår på tværs af klasser og årgange, og det er med til at styrke sammenholdet på gymnasiet.

    Gymnasiet har forskellige tiltag, der har fokus på talentpleje. Hvis du fx har en særlig interesse for litteratur og lyrik, kan du deltage i Litteraturtalent, som er en gruppe elever, der er samlet fra forskellige danskhold. Har du lyst til at blive udfordret i matematik, kan du deltage i ‘Georg Mohr’-konkurrencen og møde matematik på et højt, fagligt niveau. Du kan også ansøge om at deltage i ‘Akademiet for talentfulde unge’ (ATU). For de unge, der har ambitioner om at læse på universitetet, men som savner mere viden herom, er der mulighed for at deltage i ‘Subuniversity’. Alt dette kan du spørge om, når du kommer forbi.

    Du skal søge senest 1. marts i det skoleår, du ønsker at starte i gymnasiet. Du søger på www.optagelse.dk. Her skal du også angive hvilket andet fremmedsprog, du ønsker. (Tysk, fransk eller spansk), og du skal angive dit ønske om kreativt fag i 1.g (billedkunst eller musik). Hvis du søger EUX, skal du lede efter “EUX Tørring” på optagelse.dk.

    Du er altid velkommen til at kontakte Tørring Gymnasium og få en aftale med en af skolens studievejledere. Find vores kontaktoplysninger på vores hjemmeside.