FAQ
Få svar på de spørgsmål som studievejlederen på VIA University College Ingeniør oftest besvarer.
Alle uddannelser tager 3,5 år (7 semestre).
Eksportingeniøren er dog en undtagelse – den uddannelse tager 4,5 år (9 semestre).
Ja, og det er en obligatorisk del af uddannelsen.
På uddannelsens 5. semester (7. semester for eksportingeniøren) skal du 20 uger i praktik.
Det er den studerende, som selv finder en praktikplads inden for den studerendes interessefelt. Men vores undervisere har et stort netværk, og hjælper gerne til, hvis det skulle knibe. Vores studerende er eftertragtede blandt virksomhederne, så det er sjældent et problem at finde en praktikplads.
Ja, alle 7 ingeniøruddannelser er SU berettiget.
Hvis du har taget en anden videregående uddannelse, skal du dog undersøge om du har SU-klip nok.
Ja 😊
Vi oplever en stigning i antal kvinder, som søger inde på uddannelsen. Nu er næsten 30% af vores studerende kvinder.
Uddannelsen er beregnet til ca. 40 timer om ugen.
Omkring 20 timer er undervisning og resten fordeler sig på gruppearbejde og selvstudie.
Undervisningen planlægges som udgangspunkt mellem kl. 8.00 og 16.00
Ja, det muligt at tage et semester i udlandet, og det benytter mange studerende sig af.
VIA har over 400 samarbejdspartnere i hele verden. Man har også mulighed for at komme i praktik i udlandet på 5. semester.
Ja, du vil opleve, at du har nogle fordele på de uddannelser, der har værkstedskurser. På andre områder skal du måske lære mere. I løbet af uddannelsen vil det udligne sig, så I på trods af baggrund, nærmer jer det samme ståsted. Dog er det vigtigt, at du opfylder de adgangskrav, som gælder for den uddannelse, som du søger ind på. Hvis du ikke gør det, så er der mulighed for at tage det 1-årige adgangskursus til ingeniøruddannelserne, hvor du kan læse fag op og blive klar til studiestart året efter.
Ja, med en professionsbachelor kan du fortsætte med en masteruddannelse eller en kandidat.
Ja, og mange studerende får tilbudt job, mens de stadig er under uddannelse.
Ja, og mange danske studerende vælger at læse uddannelsen på engelsk i stedet for dansk. Du bliver en del af et internationalt miljø og får studiekammerater fra hele verdenen. På VIA i Horsens går der 900 internationale ingeniørstuderende fra 70 lande.
Nej, som udgangspunkt er din klasse på 20-40 studerende afhængigt af, hvilken ingeniøruddannelse du vælger. Det giver tid til dialogbaseret undervisning frem for forelæsninger. Vores undervisere står også gerne til rådighed med hjælp efter undervisningen, hvis noget er gået helt i hårknude, og du har brug for ekstra hjælp 😉
Nej, VIAs ingeniøruddannelser har 13 laboratorier og værksteder, som vi bruger i undervisningen. Derudover arbejder vi tæt sammen med erhvervslivet og arbejder på projekter og problemstillinger fra den virkelig verden, så man føler, t det man sidder med er realistisk og meningsfyldt – det man læser om i bøgerne omsættes i praksis.